ESCRS Βαρκελώνη, 5-9 Σεπτεμβρίου 2015

 

Η ευελιξία του Iridex Yellow Laser με Micropulse στη θεραπεία του Γλαυκώματος και των Παθήσεων του Αμφιβληστροειδούς

Κατά τη διάρκεια του ESCRS στη Βαρκελώνη, έγιναν πολλές ανακοινώσεις και παρουσιάσεις για την χρησιμότητα του Iridex Yellow Laser ΙQ577. Mε ένα μηχάνημα ο γιατρός μπορεί να θεραπεύσει περισσότερες παθήσεις και περισσότερους ασθενείς. Σας ενημερώνουμε για δύο σημαντικές παρουσιάσεις:

Ο δρ. Jacky Lee από Ιατρικό Κέντρο του Χονγκ Κονγκ, παρουσίασε στο ESCRS στη Βαρκελώνη, ευρήματα 6 μηνών, από τη μελέτη του MLT (Micro Pulse Laser Trbaculoplasty), με τη χρήση του Yellow Laser IQ577. Το βασικό μήνυμα είναι ότι παρατηρείται ένα ποσοστό επιτυχίας 75% στους ασθενείς με πρωτογενή γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας. Τα αποτελέσματα επίσης δείχνουν μία ελάττωση της ενδοφθάλμιας πίεσης 20%-25%, καθώς και μείωση της φαρμακευτικής αγωγής για το γλαύκωμα, η οποία ακολουθείται από τα πρόσφατα δεδομένα MLT του IQ532/577. Η δημοσίευση των 6μηνων δεδομένων βρίσκεται σε εξέλιξη και η μελέτη θα συνεχιστεί για ένα έτος ακόμη.

                   iridex IQ577 page1   iridex IQ577 page2O Δρ. Lee στην ομιλία του στο ESCRS, τόνισε τα πλεονεκτήματα της τεχνικής Micropulse Laser Trabeculoplasty, όπως:
· Δεν δημιουργείται καμία πληγή ή ουλή
· Δεν υπάρχει πιθανότητα λοίμωξης
· Είναι επαναλαμβανόμενη Μέθοδος
· Ανεκτή από τους ασθενείς
· Δεν επηρεάζεται το ποσοστό επιτυχίας των μελλοντικών χειρουργικών επεμβάσεων γλαυκώματος.

Οι παράμετροι του laser που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι ίδιοι με εκείνων του IQ532: Διάρκειας 300ms, μέγεθος 300 micron, 1000mW, 15% κύκλος Micropulse, 360 μοιρών εφαρμογή (120 φωτογραφίες).

Τα νέα από την Οφθαλμική Χειρουργική επέμβαση καταγράφονται σε βίντεο.

Επίσης, ο Δρ. Mahootchi, διευθυντής στην Οφθαλμολογική κλινική της Φλόριντα, παρουσίασε στο ESCRS την ευελιξία του IQ577, Yellow 577nm Laser Micropulse για τη θεραπεία παθήσεων του αμφιβληστροειδούς & του γλαυκώματος. Το βασικό του μήνυμα :

Το IQ 577 κάνει ότι τα άλλα Lasers δεν μπορούν:
· Θεραπεύει με ασφάλεια περιοχές της ωχράς κηλίδας και είναι ιδανικό και για την θεραπεία του γλαυκώματος.
· Ταυτόχρονα, χρησιμοποιείται και ως ένα παραδοσιακό Laser Φωτοπηξίας.


Πατήστε στην εικόνα παρακάτω για να κατεβάσετε την παρουσίαση:

Iridex Micropulse escrs2015     iridexiq577
grammi


17 Σεπτεμβρίου 2015

H Optovue ανακοινώνει την εγκατάσταση 300 Συστημάτων Angio Vue – ΟCT Aγγειογραφίας σε όλο τον κόσμο (εκτός USA)


To 1o εμπορικά διαθέσιμο Σύστημα OCT Αγγειογραφίας κερδίζει Ευρεία Αποδοχή – Η Optovue, πρωτοπόρος στην OCT Αγγειογραφία (OCTA) και ηγέτης στην εμπορική διάθεση της τεχνολογίας αυτής, ανακοινώνει την εγκατάσταση 300 συστημάτων AngioVue.

Ο μοναδικός συνδυασμός των δύο αποκλειστικών τεχνολογιών SSADA & MCT, επέτρεψε στην Optovue να μεταφέρει το σύστημα AngioVue και την OCTA , από την κλινική έρευνα στην καθημερινή κλινική πρακτική. Επιπλέον, η Optovue συνεχίζει να καινοτομεί και βρίσκεται 2 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό της, παρουσιάζοντας την νέα λειτουργία στην OCTA, ΄΄Angio Analytics΄΄ - Μετρήσεις Πυκνότητας & Επιφάνειας Ροής Αίματος στα Αγγεία.

AngioVue300Systems2      AngioVue brochure 1 1
 grammi


16 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσίαση του OS4 από την Oertli

Σε ένα από τα ωραιότερα περίπτερα, ο ελβετικός οίκος Oertli, παρουσίασε τo Νέο & Μοναδικό Μηχάνημα Οπίσθιας Υαλοειδεκτομής/ Φακοθρυψίας "OS4" και με ενσωματωμένο Laser. 
Σύστημα με 3 αντλίες και 10.000 κοπές.
Διαφήμιση της Oertli για το OS4 σε όλα τα περιοδικά.


os4 adv sm8    periptero oertli escrs 29

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τη διαφήμιση και εδώ για να δείτε το πλήρες & εικαστικό προσπέκτους της Oertli για το OS4.

 
grammi


24 Αυγούστου 2015

Σήμερα από 26/08 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, μπορείτε να επισκέπτεστε τη στήλη που είναι αφιερωμένη στο φετινό ευρωπαικό Συνέδριο ESCS. Θα σας ενημερώνουμε με νέα και δραστηριότητες από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο συνέδριο.

Optovue symposium ESCRS smΗ διεθνούς φήμης στην τεχνολογία των OCTs, Optovue, διοργανώνει στα πλαίσια του συνεδρίου ESCRS, συμπόσιο με θέμα τη Νέα Τεχνολογία της OCT Αγγειογραφίας στην Απεικόνιση των εσωτερικών στοιβάδων του οφθαλμού από τον κερατοειδή έως τον βυθό. Στο περίπτερο της Optovue D06 μπορείτε να δείτε όλα τα μοντέλα OCTs & το νέο σύστημα OCT Αγγειογραφίας.

Πατήστε 
εδώ για την εγγραφή σας & την αναλυτική ατζέντα.

grammi

 
oertli Satellite Symposia smΓια πρώτη φορά η ελβετική εταιρεία Oertli διοργανώνει ένα δορυφορικό συμπόσιο, παρουσιάζοντας το μέλλον στην οφθαλμολογική χειρουργική. Μη χάσετε την ευκαιρία να μάθετε από διεθνούς φήμης χειρούργους, πώς βελτίωσαν τη ροή της δουλειάς τους με το φορητό σύστημα φακοθρυψίας Catarhex 3 & επίσης την πρώτη τους εμπειρία με τη νέα πλατφόρμα φακοθρυψίας & οπίσθιας βιτρεκτομής OS4. Η Oertli θα βρίσκεται στο περίπτερο Β02.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφή.

grammi


iridex smΗ εταιρεία Iridex σας προσκαλεί στο δορυφορικό  συνέδριο, με θέμα τη  Micropulse θεραπεία σε ασθενείς με Διαβητικό Οίδημα Ωχράς: Μία αποδοτική και μεγάλης διάρκειας λύση. Στο περίπτερο της Iridex C05 μπορείτε να δείτε και όλα τα σύγχρονα laser της.
 Πατήστε εδώ για την εγγραφή σας.


grammi

CSO invitation smΗ CSO σας καλεί στο περίπτερό τους Νο Α16, Hall 7!
Μπορείτε να δείτε και να χρησιμοποιήσετε τα νέα μοντέλα της CSO όπως:
Την OSIRIS νέα αμπερομετρία
Την αναβαθμισμένη COBRA με USB 3.0, Non-Mydriatic Fundus Camera
Την ANTARES, Τοπογραφία με εργαλεία για την ξηροφθαλμία.
Τις νέες 
διαθλαστικές μονάδες.
Την αναβαθμισμένη Ηλεκτροφυσιολογία RETIMAX ADVANCED PLUS. Δείτε περισσότερα.

Πατήστε εδώ να δείτε την πρόσκληση.grammi

Αξίζει επίσης να ενημερωθείτε για τρία διαφορετικά συμπόσια που διοργανώνει η εταιρεία Ellex με θέματα:
Vitreolysis - Θεραπεία Αναζωογόνησης Αμφιβληστροειδούς - Course Υπερήχων

ellex Vitreolysis Physician sm   ellex Vitreolysis 2RT sm   ellex esont 1 smShare