Παρουσιάζοντας την OCT - Aγγειογραφία: Μια νέα μορφή απεικόνισης

Μια νέα μορφή απεικόνισης αναδύεται, που ονομάζεται ΟCT-Αγγειογραφία (OCTA).

Μέχρι τώρα, η OCTA είχε χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα ερευνητικό περιβάλλον. Η OCTA -αγγειογραφία μπορεί να παρέχει υψηλής αντίθεσης εικόνες της ροής του αίματος των αγγείων του αμφιβληστροειδούς, ενώ προηγουμένως τέτοιες εικόνες τις είχαμε μόνον από την φλουροαγγειογραφία με την έγχυση ενέσιμης χρωστικής.
Η Φλουοροαγγειογραφία υπήρξε το πρότυπο για την αγγειακή ανάλυση, από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ωστόσο, δεν είναι ακίνδυνη για τους ασθενείς.
Η OCTA παρέχει μια απεικόνιση της αγγειακού στρώματος του αμφιβληστροειδούς, τονίζοντας τις περιοχές της μη-αιμάτωσης χωρίς την ανάγκη έγχυσης σκιαγραφικού.
Περιοχές με αναδόμηση τριχοειδών αγγείων, παραμορφώσεις ιστών, δευτερογενείς έλξεις και παθογένειες σχηματισμών αγγείων, όπως οι νεοαγγειακές αλλοιώσεις, μπορούν να φανούν με αυτήν την τεχνική.
Επειδή η OCT Αγγειογραφία είναι μη επεμβατική, και μπορεί να πραγματοποιηθεί ως μέρος μιας εξέτασης ρουτίνας, οι ασθενείς με αγγειακές παθήσεις, μπορούν να παρακολουθούνται πιο συχνά , χωρίς την ανάγκη για φλουροαγγειογραφία.
 
Ο οφθαλμίατρος έχει μία λεπτομερή εικόνα των τριχοειδών αγγείων τα οποία δεν είναι πάντα ορατά με χρήση φλουορεσκεΐνης.
H OCT Αγγειογραφία είναι αυτή τη στιγμή μία πρωτοποριακή λειτουργία της εταιρείας OptoVue και ενσωματώνεται στο μηχάνημα Avanti , το οποίο ως OCT ευρέως πεδίου (3D Wide Field OCT) προσφέρει επέκταση των διαγνωστικών εργαλείων για μία πιο ολοκληρωμένη και λιγότερο επεμβατική αντιμετώπιση του ασθενούς. *
 
 
* Αποσπάσματα από το Άρθρο ΄΄ En Face Imaging and the Ability to Perform OCT Angiography May Alter Patient Care, Retina Today, September 2014, by Richard Ros΄΄.
 
Για περισσότερες πληροφορίες , κατεβάστε το προσπέκτους της εταιρείας OptoVue η δείτε το παρακάτω……
 
 
 

ANGIOVUE EBrochure PDF Final

Share